Bekräftan i från urkund vart är du?

Vad fan jag skickade in min tenta kl 14:00 i dag och jag har fortfarande inte fått nån bekräftan att det är mottaget. Vart fan är den? Brukar ju komma efter nån minut, men inte denna gången.


Måndag...

Varför är man alltid så förbannat trött på måndag?

I dag har man skrivt klart tentan, så nu måste man ta i tur med det försenade adventspyntet!

Blev fin fin Taco gratäng till middag:0)

Veckan ser ut följande:


Sitter och läser nöjesbilagan på aftonbladet.se. Jag förundras över hur mycket det skrivs om dukusåpor. En artikel har rubriken
Dokusåpa-kriget. Där skulle Baren Meral Tasbas rykt ihop med nån gammal Robinson deltagare om vilken serie som var finast. Suck säger jag och ställer mig frågandes till om någon överhuvud taget kommer ihåg Baren och Meral? Finns det inget vettigare att skriva om, än alla äkliga, jobbiga dokusåpor?

Nu vill jag bara att det skall komma snö så man får den där riktiga jul /vinterkänslan!


I väntan på snön.


Nu anser jag att hemtenan är färdigskriven!

Nu får den här jobbiga tenan vara färdig! Har suttit nästan hela kvällen. Skulle suttit och skrivit klart den igår egentligen, men vad hände? Jo valde att gå ut på krogen med Chrsitian istället. Mycket roligare att gå ut och träffa folk än att sitta hemma och skriva.

Annars har helgen varit lugn. Var hemma hos mina föälrdar och åt middag och fikade i eftermiddags, Mysigt! Annars har man som sagt pluggat, tentan skulle varit klar i lördags men det blev den ju inte. Detta har lätt till att inga adventsljusstakar inte kommit upp och inga fönster blivit puttsade. Men får ta det i mon när man tillsammans med Frida läst igenom våra tenor och skickat in.

Har passat på att göra min blogg lite mer vintrig. Bakgrunden är nu mera med stjärnor, men samma rosa färg som vanligt :0) Skall fixa till den lite mera julig ju närmare julafton vi kommer!

Dags att säga godnatt!


Blogg stopp p.g.a plugg och sjukdom...

Nu är man tillbaka i alla fall en snabbis!

Har inte hinnit uppdatera så mycklet denna vecka. Haft sjukt mycket att göra och så har man tagit hand om en febrig och förskyld sötnos till sambo.

Denna vecka har inte hänt så mycket förutom plugg. Sitter fortfarande med tentan, har något av diskussionen kvar. Har slappat med den tyvärr, ville haft den klar tidigare men så har det inte bivit. Får ta tag i detta i morgonm, lördag.

Nu går mina ögon i kors så jag säger godnatt!
På återseende!


Där sprack min planering....

I dag skulle man ha läst inför på torsdag, det var i alla fall min plan. Men halva dan har varit upp och ner.
Morgonen började exemplariskt i alla fall någolunda. Frida kom vägen och vi satt och pluggade på hemtentan.

Det var på eftermiddagen allt började balla ur. Christian kom hem från jobbet med feber så han har legat och sovit större delen av dan. Sen höll jag på och tvätta och när jag trodde första tvätten var klar att hängas upp visade sig det att tävttmaskins jävlen inte hade tömt. När jag öppnade maskinen rann det ut vatten på golvet, FAN! Sen stog det bara och lät konstigt.

Fick ta och ringa pappa som kom vägen, naturligtvis började mskinen att funka när han kom. Maskinen är några år gammal nu och den har tidigar hållt på att bråka, så Christian bestämde att vi skall köpa ny maskin i veckan.

Efter detta blev det matlaging, fick bli fliskpinnar, potatis mos och remoladsås. Enkelt men gott...

Sen var det tänkt att jag skulle sätta mig och läsa, skulle bara ta och natta Emil. Då somande jag och vakande inte upp fören vid 22 tiden. Så nu sitter jag här och fundera på om det är någon idé att läsa. Tar hjärnan in information lika bra nattetid?

Måste ta tag i att sy kläder til kryssningen nu, den är om två veckor ca. Funderar på att be min söta mamma att sy nån klänning och nya benlurvisar, men det måste vara i vitt då det är Lucia krysning.

Så här har min dag varit, hur har din varit?

Sängen nästa!


Saknat motivation...

Japp det är något jag har saknat det är därför har jag inte skrivit sen i onsdags förra veckan. Men här är jag nu igen!

Förra veckan
var det mycket med skolan, men blev en lugn helg med sambo (lill grabben var hos sin mamma) och Mary Kay party. 

Nu har man i alla fall fått reda på att man är godkänd i förra kursen så nu är det bara nästa tenta som hägrar denna vecka :0)
 



På fredag händer det! Då kommer nämligen sista filmen i milenium triologin
Luftslottet som sprängdes. Jag och Christian har väntat så länge nu på att sista och avgörande delen i serien skall komma ut på bio, och nu kommer den. Hoppas den lever upp i samma klass som andra filmen. Men jag kan för er som verken har sett filmerna eller läst böckerna att läsa böckerna först. De är bättre klass än filmerna.


Måste bara berätta en kul sak. I dag när jag och Pernilla är på väg till hålplatsen på drottningtorget så ser vi att det står en skyltdocka i busskuren. Några med oss hajar till och undrar varför det står en docka mitt bland allt folk. Jag och Pernilla står och pratar om annat och vagnen kommer folk går på spårvagen, i och med att detta inte var våran vagn blir vi kvar i hållplatsen. Jag kommer att tänka på dockan igen, men upptäcker att den då är borta. Undrar bara vem som släpar runt på en skyltdocka i stan? Vi kom fram till att antagligen var det någon mode studerande eller nått. Men en annan tanke poppade upp i huvudet. Tänk om det var någon tokig människa som släpar omkring på skyltdockor bara för nöjes skull...

Nu skall jag läsa lite om hur barn lär sig skriva.. men innan jag gör det vill jag tipsa om två kul sidor med massor av söta saker.

Den första säljer många rosa saker (till min stora förtjusning) Fluffbabes
Den andra säljer också en massa söta saker Bluebox

Medan ni kollar in dessa sidor så sätter jag mig och läser
Kram och Godnatt!


Lovely Lyrics!

Nu är man här igen! Sitter och lyssnar på Showtek, inte långt kvar tills man skall se han på Mondaybar Lucia Cruise. Examinationen gick bra i dag, hoppas man får bra resultat på rapporten! Varit och ätit smörgås tårta hos syrran och henns martin som i dag fyller 35 år! Grattis grattis!
Skall strax kolla på en till Johan falk film är la den 4:e i ordningen.

Betydande:

Between the music and me
Is what the world doesn’t see
There’s a freak in me
That’s who I wanna be
Go fast, go hard
Cause XTC knows
This is hardstyle
And you know how it goes
(Showtek - Freak)
Denna säger vem jag egentligen är hehe om man bortser i från XTC (ush för droger).



United as one
Can't be undone
Our forces combined
In one single mind
You'll be the hardest
We'll be the smartest
Consider our life form as one of a kind

I warn you not to disturb us
We're not your average motherfuckers
(Headhunterz - Forever Az One)
Detta är jag och Christian, behöver man säga mera:0)


In Hardstyle We Trust


Examination!

Sitter här med en caffè macchiato och väntar på att ha examination på vfu uppgift 1. Något trött i huvudet effter att ha kollat på film till kl 2 i natt. Blev två av Johan Falk filmerna. Jätte bra!

Whish me Luck inför examinationen!


Nu var det gjort!

Nu har man vaccinerat sig, inte så farligt som man kan tror. Det gör mer ont att ta blodprov i fingret.

Sitter hemma hos Mamma och Pappa som kom hem från Furtuventura igår. Emil fick vara hemma från förskolan, han ville vara hemma då mina föräldrar kommit hem. Han skulle titta på Toy Story men nu har han somnat så nu sitter man här själv. Blev sent i går för oss alla då mina föräldrars plan var försentat. Men om man väntar på nått gott väntar man aldrig för länge. Skönt och ha de hemma igen, allt återställt till det normala.

Jag älskar väskor, äger på tok för många enligt min sambo men enligt mig själv kan man aldrig äga för många väskor. Mina söta föräldrar hittade denna väska till mig på semestern =0)



Kort men informationsrik uppdatering...



Middags tips!

Just nu sitter jag och skriver på min tenta, samtidigt funderar jag på vad jag skall laga till middag!

För er som har idé torka på middags froten kommer här ett snabbt och gott recept!

Krämig Pasta gratäng med skinka


Du behöver:
300 g pasta
150 g rökt skinka eller kalkon
3 dl tomatsås på burk (typ Íca eller Willys pastasås)
2 1/2 dl Kelda sås Simply Cheese / Kelda sås Carbonara Crush
1 dl Riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Skär skinkan i strimlor. Låt pastan rinna av och blanda ner tomatsås, ostsås och skinka. Lägg det i smorda ugnssäkra portionsformar eller i en stor smord form. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med sallad.
(recept i från arla.se)

Jätte gott och jätte enkelt! Går bra att frysa in och ta med sig som lunchlåda!
Mer recept hittar du på
Arla.se eller varför inte ladda ner arlas kokbok i mobilen, så har du alltid med dig en kokbok om du skulle få idé torka i affären.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Måndag igen!

Godmorgon där ute i vinterrusket!
Vädret är ju inte det mest upppgigande, grått och trist och kalt ser det ut att vara.

I dag gäller följande:

  1. Plugga på hemtentan
  2. Fundera på vad man skall ha till middag
  3. Hämta Emil på dagis (Christian jobbar sent i dag)
  4. Åka och hämta mamma och pappa vid flyget

Hade tänkt att gå och vaccinera mig, vara där kl 9 när de öppnar. Men insåg vilket kaos det kommer vara, läs tidigare inlägg. Väntar nog en dag eller två.

Satt och läste på aftonbladet om något så upprörande som att de drillar 8 åringar i marinskolor i USA '
"Young Marines – Unga marinkåren – är en organisation i USA som har funnits i femtio år och som rekryterar unga pojkar och flickor i 8–12 års ålder för att drilla dem i militär disciplin, fysisk aktivitet, uthållighet och ett drogfritt leverne."
(läs hela artikeln). USA utbildar barnsoldater och min första tanke som kom upp i huvudet men vad säger FNs barnkonvention om det? Men sen slog det mig egen ack aj Usa är ett av de få länder i världen som inte skrivit under Barnkonventionen. Ush och fy tycker jag!

Nu är det dags att röra på sig snart kommer tjejerna och vi skall skriva på hemtentan.


Soffa, film och bloggande!

Här sitter jag nu en sen söndags kväll, barnet sover och sambon sitter vid datorn. Själv sitter jag och slö tittar på Baby Mama, nån komedi om en som vill ha barn men kan inte, så hon anlitar en surogatmamma till att föda barnet. Men det blir inte riktigt som de båda har tänkt sig.

Helgen och veckan har varit relativt lugn. Pluggat på vfu uppgiften, börjat på den nya hemtentan som skall vara klar den 30/11 (lika bra att börja) och varit hemma för vård av barn. I tisdags trodde jag verkligen emil hade fått Svininfluensan, men det var inget mer än en vanlig förkylning. Nu är han frisk igen å det är förskolan som hägrar i morgon. Igentligen kunde han väl gått till förskolan i fredags, men vi tyckte att kunde vara hemma en dag extra. Det märks på barn när de inte fått vara på förskolan på en hel vecka och man ser på Emil att han längtar tillbaka till sina kompisar.

Läste att de släpper vaccin även för oss "vuxna" i morgon måndag. Nu är bara frågan NÄR SKALL MAN HINNA? För saken är den att emil inte fått sin dos ännu, de har fortfarande öppet för barn. Skall man ta allt på samma dag? Skall man först köa för att Emil skall få vaccinet och sen själv köa för sin egna spruta? Måste man verkligen gå till två ställen. Kan de inte nu ta både mig och emil på samma gång?

Får se hur det går. Först kanske man kan ta emil och sen själv gå i helgen och få sin dos. Tur att min mor och far kommer hem i morgon. Så får mammsen följa med, för jag gillar verkligen inte sprutor, tycker det är skit läskigt!

Slog mig en tanke!
Undrar vilka som egentligen läser det man skriver. Visst kan man se ip nummer men det säger ju inget mera. Så är det nån som känner för att ge sig till känna skriv nått i komentaren, hade varit kul :0)

Gjorde ett test precis som jag kan tipsa om, se dina vucenpoäng. Jag är 26 år men enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse (vuxenpoäng.se) skall jag vara 35 år. Fan vad upppiggande det känns att få reda på sånt hehe:0)
Gör testet själv vetja och få reda på din sanna ålder!

Nä nu skall jag ta en nypa frisk luft och sen skall jag lyssna rymmaren av Thomas Bodström!

Natti natti


I stundens sena timma....

Upptäckte att jag inte skrivit sen i måndags. Men har varit full rulle här hemma och i skolan så jag har inte haft tid uppdatera sen mitt arga inlägg angående vaccineringen.

I tisdags blev naturligtvis Emil sjuk. Förskolan där han går ringde mig på eftermiddagen när jag satt på föreläsning. De sa att han håller nog på att bli sjuk. Efter att föreläsningen slutade stressade jag hem till Partille som en blådåre. Väl på förskolan hämtade jag en liten ynklig pojk. Blev på med en massa kläder och ut i regnet å mörkret för att ta bussen hem. Det är vid sånna här tillfällen man önskar att man har körkort (vilket jag måste ta). I alla fall Christian jobbade sent så det var bara hem med Emil och laga mat. Väl hemma fick han feber och kräktes. Då trodde jag stunden var kommen. Trodde verkligen att han hade svininfluensa. Ringde ner till mina föräldrar som är på Furtuventura och fick pratat med min mamma, som fick lugnat ner mig.

Tre dagar senare med hemma visstelse, ingen mera kräkning än i tisdag och bara lite feber från och till. Inser jag att det är bara en vanlig förskylning han har fått.

Frågan är nu bara om man han får ta vaccinet i morgon? Det är ju som sagt den sista planerade dagen av vaccinering av barn i partille. Om de inte utökar?!

Så här har det sett ut på hemma fronten. I skolan har det varit fullt ös. Böcker som har lästs och diskuterats och i dag var jag och Pernilla ute och gjorde ett expriment med barnen på min Vfu förskola. Barnen skulle få se och diskutera om vad som hände med en sockerbit om man la den i varmt, kallt och kolsyrat vatten. Resultatet blev mycket lyckat. barnen var engagerade och nyfikna. Jätte kul! Nu skall man bara reflektera och analysera hur exprimentet gick. Sen skall man börja skriva på hemtentan. Den skall vara klar om 3 veckor men det är lika bra att börja nu. Målet är att bli klar tills på måndag.

Nänä dags att sova, visserligen skall jag vara hemma och vabba (vård av sjukt barn). Men det lär inte bli någon sovmorogon för det...

Sussa sött!


Bloody Monday!

Sitter och läser i Miljö för lärande, men känner att jag måste bara ta en paus!

Shit! vilken dag det har varit i dag! Vakande runt halv 7 morse och efter att ha vinkat av Christian och Emil som skulle till jobb och dagis, var det meningen att jag skulle läsa. Men så blev inte fallet! Först och främst försökte jag få tag i Bvc och höra angående Vaccinationen. Sen har min telefon varit konstig så behövde uppdatera den och formatera om minneskortet. Vilket jag oxå gjorde. Madde kom förbi med Deniz på komm kaffe runt elva snåret. Sen blev det att läsa.

Mina försök att ringa Bvc gav resultat först vid ett tiden, det vara oxå då vaccineringen starade. Jag frågade lite och de sa till mig att det är mycket folk just nu så kom ner senare. Visst tänkte jag att jag åker ner vid halv 4 tiden. Jag forsatte att läsa och vid halv 3 gick jag och hämtade Emil. Förklarade och förberedde honom inför vad som skulle ske och han var helt klar med det hela.

Väl nere på bvc var det KAOS, barn och föräldrar överallt! Jag fick trängt mig igenom den väntade massan av folk för att få information. Väl framme vid bordet dit jag blivit hänvisad, står en gammal tant i från röda korset, hon står med en kö lapps rulle i handen Tyävrr säger hon de tar inte emot fler folk i dag. VAD FAN SÄGER JAG! då är det erat fel om Emil blir sjuk för att han inte får något vaccin i dag. Jag var så arg så jag kokade. För det första vad fan har tanten i från röda korset med vaccineringen att göra? är det så att de slipper betala dem, att de jobbar gartis? Men meninge är att det borde stå nån utbildad person som kunde svarat bättre än henne.

Sen hur fan planerar partille sjukvård. När de sätter upp en tid på 4 timmar och
att det är så många barn som skall rymmas under den tiden i 4 dar?
Från v 46 vaccineras barn som hör till BVC Kyrktorget, Björndammen eller Öjersjö på Familjecentralen, Kyrktorget må, on, to, fr kl 13-17, drop-in.

Och vad tänkte de med när de sa i telfonen att kom ner senare för det är fullt just nu?

Ush! I alla fall fly förbannad gick jag och emil och köpte var sin klubba. Jag hade ju lovat hnom en så det är ju klart att han skall ha en fast det inte blev någon vaccination i dag. Emil Undrade så klart varför han inte helt plötsligt skulle till docktorn och få medecin. Jag fick förklara att det var mycket folk och att vi få gå på fredag i stället. (och då skall jag vara där kl 13:00 om inte innan).

Sen bar det av hemåt med bussen. Stannade vägen om Madde och tog en kopp kaffe, för att varva ner mina förbannade nerver. Sen blev det middag och vid halv 8 tiden somnade Emil och jag satte mig åter vid mina böcker. Där jag suttit tills nu!

Det var min måndag det!
Puss å Godnatt!

Ps.
till råga på allt åkte mina söta föräldrar till värmen i dag. Fuskit men jag unnar dom det!
Dom jobbar och sliter varje dag så de är värda sol, värme och vila:0)
Fast jag kan ju inflika att jag hade kunnat behöva min söta mamma,
i situationer som vaccinering då jag inte är så förtjust i sprutor. Ds.


En lördag kväll i november...

Här sitter jag å kollar på tv. Sitter och slö tittar på Jönsonligan, men tröttheten tar ut sin rätt.Så jag fick ta fram datorn och skriva lite här medan jag väntar på att Christian skall komma hem. Senast jag pratade med han var han i Jönsköping så nu är det inte så långt kvar innan min snutt kommer hem:0)

I dag har jag med lite bollande av tankar med tjejerna skrivit klar kompleteringarna på min Essä, så nu är den klar och inskickad. Nu är det bara att börja läsa nästa kurs litteratur. Men det får vänta tills i morgon. Nu känner jag bara för att slappa, då jag har skrivit och tvättat största delen av dagen. Borsätt från att jag var över en sväng hos Madde och drack kaffe.

Innan Jönsonligan började på tv visades
Bee Movie - Jätte söt animerad film med ett litet bi som kommer på att människor stjäl all hunung de producerar. Rolig och klart se värd om man gillar animerat.


Bilden lånad i från lypsylhome.com
Så från Bihonung till Bivax så måste jag rekomendera Lypsyls ny läppbalsam med svenskt bivax, kokos olja, Shea smör. Berikat med A och E vitamin och med en smak av uppfriskande mint. Förpackat i en söt hylsa med ett litet bi på :0) Min nya favorit!
Finns en hel serie som säljs lite var stanns. Jag köpte mitt exemplar på coop för 35 kr.
Lagom pris för mjuka läppar:0)

Lite av dagens händelser innan batteriet på laptoppen dör för jag inte satt i strömkabeln!

På återseende:0)


Godmorgon denna underbara fredag!

Just nu sitter jag och avslutar min frukost, bestående av en sub med ost och ett glas Yoggi Jalla, MUMS!

Blev sent i säng igår. Hela denna vecka har jag somnat si så där runt halv 2-2. Har lyckas vända dygnat då jag mesta dels har varit hemma eller börjat sent. Men nu är det dags att vända tillbaka så man orkar upp nästa vecka som består av tidiga morgonar.

Snart skall jag ta bussen in till stan. Skall faktist gå på universeum. Inte av rent nöje utan vi skall dit på en föreläsning med skolan. Men först skall jag luncha med min underbara snutt. Han skall upp till Stockholm och hälsa på sina föräldrar. Emil är hos sin mamma denna helgen. Så med huset för mig själv skall jag skall skriva klart kompleteringen av min essä.

Nu måste jag ta och fixa i ordning mig å ge mina pippisar lite mat!

   På återseende


Vaccinera sig eller inte?

Det är den stora frågan jag funderar på just nu! Skall man eller skall man inte? Man läser om dösfall och bieffekter. Man riskerar att bli sjuk om man inte tar vaccinet men samtidigt drabbas av bieffekter om man tar det. Läste på aftonbladet om att det var skolelever som blev utslaga när de fått vaccinet, samtidigt läser man om flera dösfall där man inte fått diagonosen svininfluensa.

Så hur skall man då göra?


Examination och tandläkaren i dag.....

I dag hade vi examination (granskning) av essäerna som vi har skrivit. Det gick la men jag fick komplitera. Måste utveckla min observationer och mina analyser samt se likheter och skillnader i observationerna som jag sen kan diskutera i diskusionen. Ja ja det var väl inte kul att behöva komplitera men det är lärorikt.

Efter examinationen som slutade 4 körde Frida mig i ilfart hem till Partille för att jag skulle hinna till tandläkaren kl 16.20. Där fick man laga hål och shit det blev dyrt, närmare 1000 lappen för ett hål, och ush vad man var bedövad. Bedövningen satte sig i läppen, näsan och ögonlocket
(men nu några timmar senare har det släppt).


På vägen hem ringde Christian och dividerade om jag inte vill ha en ny liten laptop. Jag har redan en stor laptop som jag mesta dels använder när jag är hemma (skriver tentor och fixar bilder mm). Sen har jag lånat hans lilla 9 tummare när jag suttit på föreläsningar i skolan. Men nu hade han sätt en 10 tummare som han kunde köpa i stället å passa på att sälja den andra.

Väl hemma hade min underbara snutt lagat mumsig mat. Sen blev det att softa framför tvn och kolla på Små EinsteinsPlayhouse Disney tillsammans med Emil. Små Einsteins är Emils favoprogram. Fyra tecknade barn skall lösa ett uppdrag som är baserat på ett klassiskt musik stycke... Väldigt pedagogiskt.

Det blev en ny liten laptop både till mig och Christian:0) Så nu är man ägare till två laptops:0)

Nä nu blir det sängen!
Puss och Godnatt!


Happy Halloween!


I går hade vi Halloween mys med familjen ute i Mölnlycke!
Resultatet ser ni ovan på bilderna.

Christian och min svåger Martin karvade ut en pumpa samt bakade de med hjälp av min mamma en pumpa tårta i marsipan. Sen blev det tårt kalas! Mysigt som bara den:0) Alex och Erika kom över å fika tårta å sen bar det över till Partille för att kolla på Johan Falk Vapenbröder.
Skit bra film för er som gillar polisfilmer!

I dag är det fotboll, IFK vs AIK.
Inte för att jag igentligen är någon fantast av sporten, men när vi har chans att slå 08orna och ta hem guldet till Götet igen! Då måste man ju bara hålla tummarna!

Dags att kila, skall på Mary Kay party (smink och hudvård) hos Frida.
Ha en fortsatt trevlig Söndag:0)

Pözzelipözz


Test