Tentan över och nu drar projektarbetet igång!

Man hinner knappast andas ut innan något nytt drar igång. I söndags lämnade jag in tentan och i dag startade jag och tjejerna med vårat projektarbete. Så i dag blev det pluggande hemma hos Tidman...

Igår var en relativ lung dag innan stormen drog igång. Tidman och jag gjorde naglar, hos några estländningar. 150 kr och resultatet blev bra med tanke på priset och att det var elever som utförde arbetet..

Helgen har varit lugn, skrev klart tentan redan i fredag. Så i lördags hjälpte jag mina föräldrar på marknaden och Jag och Emil tog en sväng med spårvagnen och stannade vägen om Bengans, och köpte en av de Håkan Hellström skrivorna som saknas i min samling, samt en bok om Broder Daniel. På kvällen blev det födelsedag middag hemma hos Charlotte med gamla klasskompisar.

I Söndags blev det bokmässan med Frida. Köpte Alfons och Halvan böcker till Emil och en bok om punken till mig själv, samt en roman som utspelar sig i Göteborg. Efter mässan blev det att hjälpa mina föräldrar att hkälpa till lite på marknaden. Det var sista helgen vi stod för denna gång, har fått sålt en massa gamla saker.

Nu är det strax sängen för min del. Men har två tips:

1. Elvis i glada Hudik. (helt underbar serie som sänds på Svt.
2. Broder Daniel When we are winning ( ett måste läsning för alla som upplevt dem eller missat dem)


Adjöken och på återseende!


2:a dagen av tenta skrivning!

I dag är det andra dagen man sitter med tentan. Första frågan är relativt klar saknar 1000 tecken, så där får jag komma på något mer att skriva. Sen så har vi bara andra frågan kvar att besvara, men den känns tyngre än den första...

min dag går ut på att plugga. tentan skall vara inne på söndag men min personliga deadline ligger på fredag, då jag vill ha helgen fri till att gå på bokmässan.

På måndag skall jag och Tidman och fixa naglarna. Fick tips på ett ställe där elever gör naglar för 100 kr, hoppas på att det blir bra:0)

Nu ska jag återgå till skrivandet (tyvärr)..........

På återseende!


Fucket jävla skit tenta!

Sitter här med Cissi, Frida och Tanja och försöker skriva den här (rent utsagt) jävla skit tenta! Inte ett dug roligt!


Essä skrivning pågår!

Idag  kl 12 la de ute tentan, som bestod av två "simpla" frågor, eller simpla var la inte rätta ordet kanske... 5000-6000 ord skulle varje fråga innehålla. Förstår inte varför man skall behöva skriva så ofantligt mycket om varje fråga....
Så nu sitter man här och försöker bena ut vad böckerna säger kring sakerna som skall besvaras...


Min födesledag igår var underbar! Trevligt att så många kom och ville gratulera mig på min dag. Fina presenter och blommor fick jag också:0)

I morgon blir det tenta junta hemma hos mig, Frida, Cissi, Tanja och Steffie kommer över så vi kommer igång med skrivande.


Avslutar med den musiken som ger mig styrka till att plugga!
Hardstyle in my soul and heart!


Haft en underbar födelsedag!


Födelsedagskalas!

Nu sitter man här efter första etappen i tårbakningen inför i kväll. Bakar en Värmlandstårta (chokladmaräng), spännande se hur det blir:0) Receptet hittade jag i koboken En angelägen matresa med moderatkvinnorna. En kokbok som jag fick av moderaterna under den föregående valkampanjen. En massa kul recept ifrån hela Sverige:0)



(bilden lånad i från En angelägen matresa med moderatkvinnorna)


Tänkte det kan vara kul att testa något annat än vanlig gräddtårta. Receptet finns lite över allt på nätet bara man söker på Värmlandstårta.

I dag har man varit på introduktion av projektarbetet vi skall skriva nästa kurs, och i morgon läggs tentan ut. Har inte hunnit läsa allt, varit så jätte mycket att läsa. Men får hoppas på det bästa att det blir lätt att skriva tentan ändå. Nu är det bara 30 minuter innan bottnatna är klara till tårtan, och nu sitter jag och väntar på att grannen skall komma över och dricka kaffe:0)


Och politkerna är "rädda" för SD...

Satt just och läste rubrikerna på GP och hittade en artikel om att Högerextremer vunnit mandat i Grästorp. Då är inte SD vi pratar om utan Svenskarna parti vi pratar om. Det är de som politikerna borde öppna ögonen för, där har vi ett parti som verkligen är främlingsfigentliga.

Kanske man skulle själv starta ett parti och ställa upp till val om 4 år.
Elles parti!

Huvudfrågor:

¤Gratis busskort för studenter!

¤Valideringssytem för utomerupeiska invandrare, så  de som kommer från t.ex. orientern och har läst till  läkare får chansen att Validera sin utbildning och kunna jobba med det i Sverige. Så som det är för oss överiga i Europa..
¤Få stopp på det vidriga djurplågeriet runt om i världen!

Skämt och sido!

I dag är det min födelsedag!
Först blir det skolan
Sen blir det hem och fixa i ordning
För kl 18 kommer det folk som jag lovat tårta:0)

OCH nu måste jag verkligen göra mig i ordning så jag hinner ut till föreläsningen på Campus Linnné..


Vilka jävla förlorare Mona och de rödgröna är!

Tack och lov blev det 4 år av blått igen!!!
Skulle ha pluggat men har blivit sittande och kolla på valvakan och har insätt vilken jävla sandlåda allt är..

Det märks tydligt att vilka jävla förlorare de rödgröna är, som sitter och nästan snyfftar sig igenom diskusionen och skyller mycket på SD och Moderaterna.... och tillråga på att Mona Sahlin inte äns kan uttala Bergsjön rätt utan det låter som om att hon pratar norska..

Tacka vet jag moderaterna, som detta år fick min röst, och nu kan man bara sitta och vänta på att de skall sparka fifflaren Mona...



För övrigt har helgen varit toppen!
I lördags stod jag och mamma och Christian och sålde gamla saker på Comersen. Blev en massa saker sålt. Jag och Emil tog också en tur upp till Sjöfartsmuseet. I dag blev det också försäljning på Comersen. Skönt att rensa ut bland alla gammla saker, kommer stå nästa helg också...

I mon väntar en ny vecka, och i mon skall det firas, fyller 27 år i mon (eller rättare sagt i dag, för klockan är 00:04)

Dags att sova!
Pözz

I dag går vi till val!

Bevare mig väl för om de röda vinner!
Själv blir det blått!


Torsdag!

Godmorgon, denna underbart soliga men ack så kalla dag!
I dag är det skola för sista gången denna vecka, något seminare om dokument analys tror jag att det var.
I morgon och resten av helgen blir det till att läsa allt innan måndag/tisdag, för på tisdag lägs hemmtentan ut.

På måndag blir man ytterligare ett år äldre och då skall det firas med tårta. Frågan är bara vad jag skall önska mig? Det är samma fråga varje år, jag har redan det jag behöver. så vad skall man önska sig?

Köpte ju väskan i från Monki (så fin den är) men det blev en för tidig födelsedagspresent till mig själv. Min kära sambo tyckte det var tråkigt att jag skulle köpa den och sen att han skulle ge mig den, så han vill hitta något annat.

En sak vet jag att jag önskar mig å det är nämligen leggins men vad mer önskar jag mig? Smycken har jag, väskor har jag på tok för många av, perfym har jag redan fått. Så vad önskar jag mig?

Nä nu borde jag göra ett försök med ambjörnsson boken...

Vilken väderlekstjänst skalll man egentligen lita på?

Oftast brukar jag (om himlen ser mörk ut) kolla vilket väder det blir under dagen. I dag innan jag kilade iväg till min VFU kollade jag tre olika sidor
¤
Yr.no
¤Klart.se

¤Smhi.se

och alla visade olika väder.

Vilken är den mest tillfärlitliga källan? Brukar förlita mig på de norska meterologerna, då det känns som smhi till störta del gissar fram sina raporter. Men i dag Visade YR.no helt galet väder jämför med vad min himmer utanför fönstret visade, så det blev till att kolla klart.se. Men egentligen hur pålitliga är deras meterologernas raportet, för mig känns det i balnd som de siar om vilket väder det blir. Vill man ha koll på vilket väder det är (men kanske inte blir) så är det lika bra att kolla ut genom fönstret, ta med ett paraply (ifall om att det börjar att regna) och hopppas att solen solen lyser hela dan..

I dag har jag varit på min VFU och intervjuat min handledare om förskolans innemiljö, vilket blev väldigt lyckat. Sen bar det av med sambon till affären för att handla mat. Väl hemma lagade vi ost och skinkpaj(blev en riktig höjdare)och sen åkte han till jobbet (han slutar kl 24). Sen kom Madde över för att dricka kaffe och fika sockerkaka. Sen blev det till att hitta motivatioenen till att skriva intervjuraporten.

Men att hitta motivationen till att skriva är svårare än man tror. Nu sitter jag här i alla fall och skriver. Konstigt är att motivatioenen inte går att hitta på dan utan kommer smygandes så där lagom när man borde fundera på att gå och lägga sig...

 


Underbara morgon!

Godmorgon!
I dag är man så där lagom trött och skall snart i väg till VFUn för att göra interjuer.

Sommnade på tok försent, letade efter en låt men hittade i stället en gammal msn konversation mellan mig och Christian från 2006 och framåt. 2006 var ett jävla rörigt år, då man gjorde en massa tokiga saker, saker som inte borde göra men som man inte ångrar. Ni vet vad jag menar!

Nu sitter jag återigen och lyssnar på Broder Daniel och skall snart åka iväg till min VFU! 


Army of Dreamers

Sitter här och försöker skriva interjuvfrågor inför Vfu uppgift 2. Går sakta framåt men fastade i att sitt och lyssna på Broder Daniel och minnas tillbaka till åren då man var betydligt yngre än vad man är nu.

Bjuder på denna underbara låt

 


På söndag går vi till val!

Undet de senaste veckorna har vi matas med information och valmanifest ifrån en massa olika partier. Det har kommit infro från, Centern, Miljöpartiet, SD, Socialdemokraterna mfl. Men vad skall man då rösta på?

Jag har förr varit sypatisör av både miljöpartiet och vänstern, men denna gång blir det inget av dem. Jag vill inte att de RÖDGRÖNA vinner, för jag vill inte ha

  • Fastighetsskatten tillbaka
  • Höjd bensinskatt
  • Att Rut avdraget tas bort.
  • Och absolute inte Lars Ohly som skolminister.
  • Och framför allt inte den där grå och trista Sahlin som statsminister.

Nä i år blir det Aliansen med Moderaterna i spettsen som får min röst! Moderataerna är inte felfria dom heller med de har hjälpt sverige till det bättre under den ekonomiska krisen.





Från politik till annat!
Nu väntar strax skolan och vädret är verkligen pissdåligt, regnet det verkligen öser ner.
Är det hösten som har kommit?

Nu är det dags att kila!
På återseende


Å jag som trodde vi hade yttrande frihet i detta land?

I dag var jag och Tidman inne i stan efter en seg föreläsning uppe på Medecinareberget. Väl inne i stan blev vi fast på kungsportsplatsen. Inga spårvagnar eller bussar gick, och det var poliser i massor.

Det hela visade sig att SD skulle ha torgmöte och en massa motdemostranter (som media utrycker sig) hade slutit upp för att demostrera mot SD. Min fråga som dök upp i huvudet, har inte vi rätt i detta samhälle att säga vad vi tycker och tänker utan att någon måste demostrera mot det? Jag är ingen anhängare till SDs politik men jag kan tycka att även de har rätt att yttra sig om sin politik, utan att en massa vänsterextremister måste stå och gapa. Ytterligare en fråga som dök upp, motdemostrandeterna som var runt 15-17 år (och inte har någon röst rätt), vad vet de egentligen politik? Har de läst hela SDs valmanifest, eller har de bara riktat in sig på att partiets invandrarpolikt?

Jag är själv väldigt kritisk till vad SD har att säga angående just invandrarpolitiska frågor, men jag anser att alla skall ha rätt att tala speciellt i valtider som denna.

Från en sak till en annan!

Jag och Tidman gick en sväng förbi Monki, efter en god lunch med Sara på Jensens. PÅ Monki hittade Tidman en super snygg väska, och jag passade på att fråga om de fått in min väska som jag söker men ljus och lykta efter. De hade desvärr inte fått in den men de tog mitt telfonnummer och lovade att ringa mig så fort de fått in den.

Väl hemma typ 2 timmar senare, ringde de och sa att en timma efter vi hade varit där hade de fått in väskan!
Så UNDERBART! De lovade att lägga undan en till mig så i morgon efter seminarie och föreläsning skall jag dit och köpa den. Jag fyller år nästa vecka och min söta sambo har altid lika svårt att komma på nått till mig, så jag sa istället för att du stressar runt så kan du ge mig väskan i födelsdags present. Tråkigt kan det låta att jag iförväg köper present till mig själv (från min sambo) men väskan är verkligen något jag vill ha, och varje födelsedag har jag lika svårt att komma på saker jag önskar mig.

Nä om man skulle ta upp böckerna och sätta sig och läsa inför morgonens seminarie. Sambon kör postbil upp till Örebro och är inte hemma fören kl 00 i natt, Emil är hos sin mamma. Så jag får disponera den egentid jag har just nu till att läsa....


Söndag!

I dag är det sista dagen av ledighet innan veckarn tarvid med alla sina måsten.

Igår kväll blev det lit pluggat å sen blev det film men min söta sambo. Först blev det



The book of Eli och sen  Clash of the Titans.

Båda var riktigt bra filmer. Två helt olika typer av film. Kan varmt rekomendera båda filmerna. Speciellt The book of Eli som handlade om en kille i apokalyptisk framtid. Där jorden är öde och endast få människor har överlevt. Han har vantrat över 30 år med en bok som sitt enda sällskap, en bok som han måste föra till USAs västkust... Clash of the Titans var oxå grymt bra med snyggingen Sam Worthington i från Avatar...


I dag skall jag och familjen, grannen och hennes pojk göra ett besök på kvibergsmarknad, en markand där kulturer möts med en massa shopping.

På återseende
 

 

 

 


Efterlysning!

Jag söker med ljus och lycka efter denna väska:




Denna skall finnas i butik sedan augusti detta enligt, mokiworld.com.
Problemet är nu bara att i göteborg har den inte kommit in ännu och de hade inte hört talas om den. så är det någon som sett den, lämna gärna en kommentar här, för jag måste få tag i denna!


Blä!

Hopp då sitter man här på en lördagkväll!

Jag sitter och pluggar, hur tråkigt den än låter. Men men sånt man måste, och jag har ju lite att läsa ikapp.

Sambon står å gnäller över hur tråkigt det är. Han får skylla sig själv att han har suttit och spelat tecken då bi egentligen skulle åkt till mina föräldrar. Nu göra han i alla fall lite varma smörgåsar, då vi inte ätit någon middag.

Emil är forfarande kvar hos mina föräldrar, och ville sova över där tills i mon.

Nu skall jag återgå till den otroligt intressanta boken om samhällsvetenskap (där var jag ironisk!)
Smell you later!


Nu skall jag göra ett seriöst försök att börja blogga igen!

Då var man här igen!

Denna stackars lilla blogg har legat nere sen nån gång i sommaras, varför kan man fråga sig?

Jo därför jag har typ ingen motivation att skriva, sen har sommaren varit full med en massa händelser som gjort att skrivandet legat nere.

Nu är jag tillbaka i alla fall och jag hoppas ni som läser detta uppskattar att jag är tillbaka.

Har fixat ny design från rosa till lite neutrala färger. Men innehållet kommer inte att förändras. Sklal försöka skriva lite om vad som händer i min vardag, lite om mode och goda recept eller nått...

Sambon
och grannen sitter och spelar tecken (eller hur det stavas).

Jag borde plugga, för er som glömt läser jag till lärare. Är inne på min 5 termin så läser just nu LAU 270. Kursen handlar om vetenskapligt tänkandet vilket inte är speciellt intresant vilket gör att jag inte har lust att läsa just nu. Men får väl sätta mig ner senare, måste verkligen komma ikap det lilla jag kommit efter.

Emil är just nu hemma hos mina föräldrar, han har varit med min mamma på ikea och träffat Emma och Leo.

Nu skall jag fortsätta att fixa lite bilder och så!
På återseende!


Test