Föreläsning och Csn pengar!

Just nu sitter man på föreläsning om barns textmiljö - om hur barn upptäcker skriftspråket i förskolan. För er som tycker det låter knepigt kan jag upplysa er om att det är relativt interessant. Men en paus behövs och varför inte passa på att blogga.

I dag kom CSN pengarna vilka är väldigt efterlänktade. Så eftermiddag efter att vi har fixat den sista av våra kursböcker bär det av till H&M för att shoppa. Har hittat en stor väska som är perfekt till skolan, såg den i julas så hoppas de har kvar den. Sen blir det till att shoppa lite mer nädvändiga saker så som underkläder och deo.

I dag skall Emil ta den sista av vaccinations sprutorna. De har sagt på Bvc att barnen kan få feber vid den sista sprutan, men man får hoppas på det bästa!!

I kväll kommer mamma över på middag, får se vad Christian skall bjuda på:0) Skall bli väldigt trevligt!

En klasskompis har börjat blogga, hennes blogg finns under länkar längre ner på sidan. Kika in och läs!

Nä dags att återgå till föreläsningen!

Hej så länge!


Plugg plugg plugg!

Så lät det när de på kursintrodiktionen igår berättade vad som kommer hända under den följande kursen.

Det blir som sagt mycket plugg, men det verkar vara en intressant kurs och förhoppningsvis kan det bli till något givande.Kom i en bra basgrupp ihop med Cissi och Frida som jag hade önskat. Så fick vi sällskap av en tjej som Cissi kände och två tjejer som jag känner sen tidigare, den ena har jag jobbat med inom förskoleverksamheten.

I går lämnade vi även in våran redigerade tenta om Matematik i barns vardag! Håller tummarna att det går vägen! Han även med en fika med Lucy, Frida, Sara och Mona. Blev en Chai Latte och en Muffins semla (någon mix av semla och muffin) på Esspresso House i Vasa stan. Mysigt och trevligt:0)

I dag var en hemma dag med tvätt, plugg och besök av Madde och Deniz som jag inte har träffat på länge.

Nu sitter man här och väntar på att de skall lägga ut information om kursen vi började igår. De skulle ha gjort det tidigt i morse men har haft problem och lovade att lägga ut det sent i kväll. Har väntat hela dagen för jag vill ha reda på de uppgifter vi skall göra på vår Vfu plats. Men men det kommer väl, om inte annat i morgon.

Nu skall jag göra i ordning sallad, tomat och gurka som jag skall ha till mina kalkonrullar i morgon.

Natti Natti





Då har det varit examination i dag!

Å det gick över förväntningarna! Fick bra repsons av gruppen som hade granskat vårat arbete, och det vara bara småsaker vi behövde ändra på.

Sen fick jag tillbaka min hemtenta angåde miljöer för lärande. Trodde den skulle bli bajs rent utsagt men resultatet blev VG ilket gör mig väldigt glad.

Efter denna trevlig dag i skolan då huvudet bara var så utömt på tankar var man hos tandläkaren. Slutade med lagning av två hål, bedövad i halva ansiktet och 1000 kr fattigare. Jag kan nu i efterhand glädjas av alla mina 6 hål är lagade och jag kan skaffa tandförsäkring eller vad det heter.

Helgen har varit lugn och skön. Emil fick vara hemma denna helgen, han skulle varit hos mamma men lilla syster var magsjuk. Å vi ville inte reskera att åka på skiten. Så i fredags blev det fil mys med chips och godis. På lördan vart det middag hos mina päron, å min bror och Emma kom över så hon och Emil fick leka en stund. I söndags skulle Emil, mamma och jag gå å bada i björndamms badet men väl framme var det stängt. Vi valde i stället att åka och hälsa på min moster och hennes lilla valp för att fika. Kort sumering i vad helgen inneburit.


I morgon börjar den nya kursen Skriftspråkslärande i förskola, förskoleklass, fritidshem och de tidiga skolåren. Skall bli spännande med en ny kurs och ett nytt innehåll. Skall även bli kul att få återse gammla kurskompisar och få lära känna nya.

Nä nu väntar sambon och film framför tv!
På återseende!


Plutten fyller 4 år i dag!

Japp i dag fyllde Emil 4 år och det firade vi med en lagom stort kalas! Min mor, far och syrran kom vägen. Sen kom också Tezzan, Sandra och hennes kille Adde.

Trevlig blev det med en massa god tårta och kakor. Presenter blev det också till Emlis stora förtjusning.

Vi bugar och tackar för alla fina presenter och till alla som kom och förgylde Emils fyra årsdag!

I dag är det inte bara emils 4 årsdag, utan det är 4 årsedan allt märkligt men ändå så underbart drog igång. (Ni som känner mig riktigt väl vet vad jag syftar på :op )

Från en sak till en annan!

Nu är julen bortstädad här på bloggen och även hemma. Tentan är i hamn efter många kontroverser, och nästa vecka börja den nya kursen. Skall faktist bli kul och spännande att börja en ny kurs med helt nya människor.

Nu är det dags att logga ut och renskriva mina komentarer på arbetet vi skall granska inför examinationen på måndag!


We Speak Music - Showtek




Jag måste bara blogga!

I dag hände en skit skum sak! Jag Frida var på väg ner till Pernilla i dag för att plugga. Bakom oss gick två småkillar i 15 år ålder eller nått. Frida sa till mig kolla vilka konstiga byxor han har. Jag såg också dem och sa nä, det där är ravekläder, sånt vi har på våra fester. Efter ett tag kom killarna ikapp oss och jag vara bara tvungen att fråga vad det var för byxor.

Svaret var det är byxor (killarna trodde la ja inte var klok). Men jag frågade vidare och sa att jag hör er musik (det var trance i hörlurarna) jag går själv klädd så där. Då sa kompis det är Ravebyxor, och är från Australien.

De kallas tydligen Phat Pants och är dom mest underbar byxor som jag någonsin har skådat. Märket killarna hade på sig kommer från Australien och här är adressen till sidan
http://www.alternategear.com.au. Dock är byxorn svin dyra men om man jämför med Space Tribe och Cyberdog så kan dessa slänga sig i väggen, då Phat pantsen i från Australien är 1000 gånger snyggare!!! Här är ett par som jag lätt skulle vilja ha.
(Bilden lånad av http://www.alternategear.com.au)

Underbara Byxor!


En söndag i januari

Har inte uppdaterat sen förra året men här kommer en uppdatering!

Den gamla året avslutades med en trevlig kväll med glada människor och god mat.
Blev raket skjutning kl 12 som vanligt och till och med Emil var vaken:0)

Det nya året började bra. Frida och Magnus kom och fikade på kvällen den 1 jan, mysigt mysigt.
Igår satt jag och Frida och pluggade igen på tentan. När vi hade skrivt en del till och skulle spara så försvann skiten, FAN! Så det blev till att Frida kom hit kl 10 i morse och vi fick skriva om det, men men sånt som händer, nu är man i alla fall igång igen med pluggande.

Strax skall vi ge oss i väg och hämta emil sen bär det av upp till Emma på kalas. Mamma och hon fyller år i dag så vi skall upp och fira dem:0) Sen blir det en lung kväll. I mon åtrgår man till vardagen, mer plugg och Emil skall till sin älskade förskola som han har saknat så...

Önskar min mamma och Emma en underbar födelsedag!

På återseende!


Test